Fusion – Cica Post-Care Regeneráló Krém (50 ml)

Rövid leírás:

Kezelés utáni és gyógyulás alatti regeneráló krém, mely elősegíti a kezelés utáni bőrgyógyulást, csökkenti a bőrpírt és a gyulladást és helyreállítja a bőr állapotát.

24 .490 Ft

Bőrünk szervezetünk első védelmi vonala és helyreállításához bármilyen sérülését követően időre van szükség. A bőr egészségének visszaállítása azonban nem megy egyik napról a másikra, és a javítási folyamatokban bekövetkező nehézségek gyógyulási folyamatát meghosszabbíthatják. Ez különösen szembetűnő a terhesség alatt megjelenő striák esetében, ahol a bőr nem képes megfelelően újra strukturálni önmagát és elveszíti feszességét. Itt lép életbe a CICA Post-Care regeneráló krém hatékonysága.

A Centella asiatica titrált kivonata – ismertebb nevén CICA vagy tigrisfű -, a növényben található legerősebb molekulák nagy tisztaságú összetevője. A CICA nyugtató hatású, megnöveli a létfontosságú fehérjék számát a dermisben, ezzel gyorsítja a sérült bőr integritásának a helyreállítását. Kivonatunk Madagaszkáron betakarított vadon élő Centella asiatica-ból készül. A különleges, vadon élő botanikai fajok a pentaciklusos triterpének (aktív anyagok) összetételében sokkal stabilabbak, és ezen hatóanyagok mennyisége is magasabb arányban található meg bennük, mint a termesztett fajtáknál. Termesztése során ugyanis jelentősen lecsökken farmakológiai előnye, alacsonyabb hatóanyag tartalma miatt.

Regeneráló krémünkben a CICA-t B5-provitaminnal (panthenollal) kombináljuk, amely helyreállító, gyógyító, gyulladáscsökkentő, nyugtató, regeneráló hatásáról közismert. Helyileg alkalmazva a panthenol mélyen behatol az epidermisbe, ahol a bőrsejtek felveszik és pantoténsavvá alakítják. A stratum corneum hidratálását fokozza, a hidrolipid filmréteget megerősítésével küzd a vízveszteség és a kiszáradás ellen.

A panthenolt tartalmazó krémek visszaállítják a bőr puhaságát és rugalmasságát. A panthenolt a bőr és a nyálkahártyák felületes elváltozásainak a kezelésére is használják, mert valóban hozzájárul a bőrgát helyreállításához, felgyorsítja és javítja a gyógyulást a fibroblasztok szaporodásának a serkentése által. Elősegíti a sejtek gyors megújulását, nyugtató hatású, csillapítja az irritációkat, a gyulladásokat és a bőrpírt. Gyulladáscsökkentő hatása a hidrokortizonéhoz hasonlítható.

Előnyei:

  • Bőrgyógyulást segítő
  • Csökkenti a bőrpírt és a gyulladást
  • A sérült bőr gyorsabb helyreállítására
  • Bőrátalakító
  • Tömörítő hatású

Kinek ajánljuk?

Akinek bőre kezelésen esett át, és utókezelésre van szüksége a regenerációs időszakban, striák kialakulásánál, illetve mindenkinek, akinek a bőre helyreállításra szorul.

Aktív hatóanyagok:

  • Asiaticoside + Madecassic Acid + Asiatic Acid (1%)
  • Panthenol (1%)

Használata:

Letisztítás után, a hidratáló krém felvitele előtt, felfelé irányuló, körkörös mozdulatokkal masszírozzon egy forintnyi mennyiségű regeneráló krémet a bőrébe. A szemhéjakat kerülje ki! A krém reggel és/vagy este is használható, szérumokkal keverhető.

Illata: semleges, parfümmentes.

Textúrája:

Rendkívül puha és selymes, olaj a vízben típusú emulzió. Intenzíven táplálja a bőrt. Az alkalmazott emulgeálószer, a gliceril-sztearát, biológiailag lebomló, biztonságos összetevő. Puhítja és simítja a bőrt, javítja a bőrérzetet. A gliceril-sztearát természetes eredetű zsírsav, amelyet sűrítőként és bőrpuhítóként használnak különféle kozmetikai és bőrápoló termékekben. Kiemelt feladata a textúra érzékszervi javítása, de jótékony hatással van a bőrre, javítja a hidratációt és támogatja a bőrben található természetes hidratáló faktorokat, miközben fokozza a bőr ragyogását. Mindezek az előnyök magas glicerin tartalmának tulajdoníthatók.

 

Shopping Cart
Scroll to Top